Sponsoreret indhold
I de danske banker kan man få et hav af forskellige kreditkort og hævekort. Dog stiler de fleste unge efter at få et dankort når de bliver 18 år. Dette skyldes, at man med et dankort som oftest også kan få en kassekredit.
En kassekredit kan beskrives som et løbende lån, eller en såkaldt buffer, der kan hjælpe en når det kniber. Kassekreditter afløser i stigende grad det kendte overtræk, som mange unge kan søge om, hvis de blot har et hævekort, visa elektron eller MasterCard, hvor man ikke kan hæve over normalt.
Kassekreditter fungerer ved, at banken udsteder et fast beløb som ens kontoen kan gå i minus med, dette kan være alt fra 500-100.000 kroner eller mere. Kassekreditten beregnes oftest på ens nuværende indkomst, da det som alle andre lån skal kunne betales tilbage over tid.
Der løber renter på en kassekredit – præcis som med et almindeligt lån
Når man har en kassekredit, kan det være en fordel, at man ikke sætter den så højt ved lave lønninger. Grunden til dette er naturligvis, at der kommer renter på kreditten, hvis denne i en længere periode er trukket ned omkring maksbeløbet. Ved en kassekredit på f.eks. 20.000 kroner, kan rentesatsen pr. måned være 3-400 kroner, der automatisk trækkes fra din lønkonto.
Det anbefales altid, at man opretter en kassekredit i ens egen bank, da de kendte guldkort hos større supermarkedskæder, eller låneudbydere, ofte har højere renter. En kassekredit kan være guld værd i de måneder, hvor ens indkomst er lavere end udgifterne, eller der pludselig kommer noget uforudset, der skal betales her og nu. Husk at tale med din bank om mulighederne for en kassekredit, hvis du gerne vil have en buffer.
Man kan sagtens få en kassekredit uden at bruge den, på denne måde er man sikret at pengene står klar på ens konto, hvis man pludselig får en større regning end beregnet. Det er dog ikke alle mennesker, der får tildelt en kassekredit med det samme de får dankort eller i forbindelse med arbejdsløshed i hverdagen.
Sørg for at din kassekredit er til at betale
Især som ung, er det svært at overskue tilbud om at få en bufferkonto på flere tusinde kroner. Derfor anbefales det, at man ikke opretter en kassekredit, der er højere end at den i løbet af nogle måneder kan tilbagebetales naturligt.
Den store forskel på almindelige banklån og kassekreditter er, at der med kassekreditter ikke er en fast tilbagebetalingsaftale, men at kreditten selv stiger mod 0, når ens udgifter er mindre end indtægterne. Man skal derfor selv holde styr på, at man ikke bruger flere penge end højest nødvendigt, hvis man har brugt af ens kassekredit.
Overvejer man at få en kassekredit, kan det derfor være en fordel at få én, der er mindre end ens normale indtægt. Dette skal forstås på den måde, at man opretter en kassekredit på f.eks. 5.000 kroner, hvis man har en fast indtægt på 7.500 kroner.