Sponsoreret indhold

Det ville være rigtig ærgerligt, hvis man går og spare op til den helt store pensionsopsparing, men når dagen så kommer, hvor man går på pension, så har mange langt færre penge, end man reelt troede.

Sådan er det desværre for mange danskere, og helt præcist er der tre millioner danskere, der tror, at de får sparet mere op til deres pension, end de rent faktisk gør. Det skriver Politiken i avisen torsdag.

Årsagen til dette skal findes i, at man hos pensionsbranchen benytter sig af forældede prognosemodeller, der ikke længere passer til de pensionstyper, som størstedelen af danskerne indbetaler til i dag. Det har blandt andet fået Finanstilsynet til at kritisere, da det stiller danskerne i en dårlige situation.

Det har fået den betydning, at pensionsbranchen har nedsat i et udvalg, hvor Jesper Rangvid, CBS-professor skal være formand. Dette udvalg vil i løbet af den kommende uge være klar med nye modeller, som pensionsbranchen allerede fra det nye år vil kunne benytte sig af, så de kan give deres kunder langt mere præcise prognoser for fremtiden.

”Det betyder alt andet lige også, at den forventede pension bliver mindre. Men vi skal passe på ikke at gøre folk urolige. For de fleste bliver det ikke meget voldsomme ændringer,” fortæller Jesper Rangvid til Politiken.

De usikre prognoser skal man finde i markedsrentepensioner, som 60 ud af 100 kr. pensionsopsparing i dag går til.

Sådan får du mere ud af din pension

Der er heldigvis måder hvorpå, man kan booste din pension, så man kan få mere ud af den, end man lige gik og troede. En af de smarteste måder er, at man flytter lidt rundt på sine penge. Danskerne er nemlig rigtig godt til at overforsikre sig, og det kan koste rigtig dyrt på ens pension.

Hos Danica Pension har de foretaget et tjek blandt 73.830 af deres kunder, og her viste det sig, at langt størstedelen af dem var overforsikret. Flokken på 73.830 kunne samlet øge deres pensionsopsparing med 900 millioner kr. hvis de blot flyttede deres overforsikringer ved tab af erhvervsevne eller dødsfaldsdækning til deres pensionsopsparing.

Overstående er blot beløbet, hvis man tager et kig på kunderne hos Danica Pension. Tager man et kig over den samlede danske befolkning, så ville det svare til, at danskerne snyder sig selv formere end 4 milliarder kr. i opsparing til deres pension.

”Hvordan man skal være dækket, ændrer sig i løbet af livet, i takt med at man får børn, flytter mv. En nyetableret familie med relativ stor boliggæld og små børn har brug for mere tryghed for indkomsten, end en familie med stor opsparing og børn, der mere eller mindre er fløjet fra reden,” lyder det fra Mads Moberg Reumert der er seniorøkonom i Danica ifølge Finans.dk.

Hvis man er nået til alderen, hvor man går på pension, men ikke har sparet helt nok op til de ting, man gerne ville opleve, så kan man overveje, om et lån ikke ville være den rette løsning. Du har mulighed for at læse mere her.